2020 PTT Personel Maaşları Ne Kadar?

  • Haziran 26, 2020
  • (0)

Hemen her yıl Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından çok sayıda PTT Personeli istihdam edilmektedir. Genel müdürlüğün ilanlarını yakından takip edenler PTT personeli olmak noktasında önemli avantajlara sahip olacağı bilinmektedir. Peki 2020 PTT personel maaşları ne kadar? Yine güncel PTT personel maaşları ne kadar? Bununla birlikte PTT bünyesinde birbirinden farklı alanlarda çalışanlar bulunduğu için PTT gişe ve büro görevlisi maaşları ne kadar? Elbette ki PTT denildiğinde ilk akla postacılar gelmektedir. Bu kapsamda posta dağıtıcısı maaşları ne kadar? Sorusu da son zamanların favori soruları arasında yer alıyor.

PTT Posta Dağıtıcı Maaşları Ne Kadar?

Günlük hayatımızda sıklıkla karşılaştığımız PTT posta dağıtıcıları, esasında PTT kurumunun saha elemanlarıdır. Bundan dolayı yoğun bir çalışma sistemine sahiptirler. Özellikle teslimatların yapılması noktasında postacıların oldukça etkili bir hizmetin adresi konumunda yer aldıklarını söyleyebiliriz. Elbette ki PTT dağıtıcılarının özellikle adres bilgilerine hakim olmaları ve zamanı etkili bir şekilde kullanmaları da önem kazanmaktadır. Peki bu PTT posta dağıtıcı maaşları ne kadar? Posta dağıtıcılarının performans ücreti de aldıkları göz önünde bulundurulduğunda, 3 bin 900 Türk Lirası ile 4 bin 500 Türk Lirası arasında maaş aldıklarını söyleyebiliriz.

 PTT Personel Maaşları Ne Kadar

PTT Gişe ve Büro Görevlisi Maaşları Ne Kadar?

PTT bünyesinde en yoğun çalışan gruplar arasında PTT gişe ve büro görevlileri de bulunmaktadır. Diğer kamu görevlileri gibi mesai saatleri içerisinde çalışan PTT gişe ve büro çalışanları, şayet hafta içi fazladan ya da hafta sonu çalışacak olurlarsa ekstra mesai ücreti almaktadır. Bundan dolayı PTT gişe ve büro görevlisi maaşları söz konusu olduğunda bu mesai ücretlerini de dahil etmek gerekmektedir. Bütün bu bilgiler ışığında PTT gişe ve büro çalışanı maaşları; performans ücretleri dahil olmak üzere 4 bin 100 TL ile 4 bin 600 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bununla birlikte PTT kurumunun mesai ücretlendirmesinin oldukça yüksek olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Bu kapsamda PTT gişe ve büro görevlilerinin aylık ortalama 1000 Türk Lirasının üzerinde mesai ücreti aldıklarını söylemek mümkün olmaktadır.

PTT kurumu bünyesinde çok sayıda farklı pozisyonda çalışanların bulunduğu bilinmektedir. Bu kapsamda avukat, mühendis, mimar ve uzman olarak PTT bünyesinde çalışan personellerin maaşları da merak edilmektedir. PTT personel maaşları ne kadar? Denildiğinde, Avukat olarak çalışanların maaşlarının; 5 bin 850 TL olduğunu söyleyebiliriz. Yine PTT bünyesinde mühendis olarak çalışanlar 5 bin 750 TL maaş alırken mimar olarak çalışanların da 5 bin 650 TL maaş aldıklarını söyleyebiliriz. elbette ki bu maaşlara mesai ücretleri, yardım ücretleri vs gibi kalemler eklendiğinde personel maaşlarının çok daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir