Bireysel İhtiyaç Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • Şubat 27, 2019
  • (2)

Şayet şu anda maddi olarak zorluklar yaşıyorsanız haliyle çözüm için bankaların kapısını çalmayı düşünüyorsunuzdur. Acaba bireysel ihtiyaç kredi başvurusu nasıl yapılır, faiz oranları ne olur, ödemeleri nasıl yaparım diye düşünceler içerisindeyseniz öncelikle bu düşüncelerden arınmanızı öneririz. Zira yazımızın devamında bu merak ettiğiniz sorunlara cevaplar bulabileceksiniz. Öncelikle kredi başvurusu yapmak konusunda bilmeniz gereken en önemli husus, maalesef bankalar kolay kolay başvuruları onaylamıyorlar.

Hemen hemen bütün bankalar teminat olması sebebiyle en az 3 ile 6 ay arasında bir SGK’lı olma zorunluluğu arıyor. Kimlik ve ikametgah gibi basit evraklar yanında bankaların zorunlu koştuğu bir diğer şart ise gelir belgeniz. Yani bankalara aylık gelirinizi belgelerle kanıtlamalısınız. Eğer bütün belgeleriniz hazır ise o zaman bütçenizi aşmayacak bir ihtiyaç kredisi başvurusu gerçekleştirebilirsiniz. Lakin başvuru yapılmadan önce kesinlikle bütçe planlaması yapmalısınız. Planlama yapmazsanız ödemelerde zorluklarla karşılaşacağınız için bankayla aranızda problemler oluşabilir.

Bireysel İhtiyaç Kredi Başvurusu Faiz Oranları

Belki de kredi çekmekteki en önemli husus faiz oranları hesaplamada gizli. Zira krediyi çekeceğiniz bankaya karar vermeden önce bankaların faiz oranlarını karşılaştırmanız gerekiyor. Çünkü bankaya geri ödeyeceğiniz tutar bankanın uyguladığı faiz oranına göre hesaplanıyor. Şayet faiz oranlarını araştırmadan kredi çekerseniz en başta hesapladığınız bütçenin çok fazlasını geri ödemek zorunda kalabilirsiniz. Peki faiz oranlarını nasıl hesaplayabiliriz? En doğru hesaplamaları ve karşılaştırmaları yine bankaların resmi internet sitelerinden veya şubelerine giderek yapabilirsiniz. Çünkü her bankanın uyguladığı faiz oranları ay vadesine göre değişkenlik göstermekte.

Ama yine de aklınızda fikir oluşması için 10 bin TL üzerinden kısa bir örnekleme yapalım;

-Garanti Bankası 10 bin TL için 48 ay vadeye %2,22 faiz uygulamakta. Bu da sizin aylık 371,60 TL ve toplamda da 17 bin 889 TL olarak geri ödemeniz demek.

-ING Bankası ise 10 bin TL için 48 ay vadeye %1,89 faiz uygulamakta. Bu da sizin aylık 344 TL ve toplamda da 16 bin 584 TL olarak geri ödemeniz demek.

Bireysel İhtiyaç Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Bireysel İhtiyaç Kredi Başvurusu

Başvurular Nasıl Yapılıyor?

Bireysel İhtiyaç Kredi Başvurusu yapmak günümüzde oldukça kolay. Yeter ki bankaların ihtiyacı duyduğu evrakların hepsini hazır edin. Peki diyelim ki evraklarınız hazır, nasıl başvuru yapacaksınız? Bankalara kredi başvurunuzu iletmenin birden fazla yolu var. Şubeye gidip direkt başvuru yapmak, internet bankacılığı üzerinden başvuru yapmak ve telefon bankacılığı ile başvuru yapmak.

Şubelere giderek yapacağınız başvurular birebir olacağı için daha sağlıklı olduğunu düşünebilirsiniz lakin bu yanlış bir düşüncedir. Zaten şubedeki memurlar da internet ve telefon bankacılığı üzerinden yapacağınız kredi başvurularında dolduracağınız alanları doldurarak başvurunuzu alacaklardır. Yani evet, internet veya telefon bankacılığı üzerinden yapılan başvurular sizin için çok daha kolay ve pratik yöntem olacaktır. SMS yani telefon bankacılığı ile başvurmak için başvuracağınız bankanın SMS hattına kısa mesaj göndermeniz gerekiyor. Bu mesajda ilk etapta T.C. kimlik numaranız yeterli oluyor. Ardından bankadan gelen SMS sizi yönlendiriyor. İnternet bankacılığı aracılığıyla başvuru yapacaksanız ya akıllı cep telefonunuz üzerinden banka uygulamasını ya da bankaların internet sitelerini kullanmanız gerekiyor. Bankanın size sorduğu gerekli bilgileri doldurup başvurunuzu gönderdiğiniz takdirde birkaç saat içerisinde banka sizi arayacaktır. Bu sayede de başvuru sürecinizi devam ettirmiş olacaksınız.

Ama şayet yine de şube üzerinden başvuru yapmak istiyorsanız yanınızda götürmeniz gereken bazı evraklar var. Peki nedir bu gerekli evraklar? Tabii ki olmazsa olmazımız üzerinde T.C. kimlik numaramızın yazılı olduğu kimliğimiz. Ayrıca şayet kredi çekeceğiniz banka çalıştığınız banka değilse mutlaka maaş bordronuzu ve ikametgah belgenizi de götürmeniz gerekiyor.

Comments (2)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir