Ham Petrol ve Brent Petrol Arasındaki Farklar

Ham Petrol ve Brent Petrol Arasındaki Farklar

Enerji kaynaklarının başında gelen petrol hem maddi hem de stratejik bir öneme sahiptir. Dünya piyasasının yakından takip ettiği petrol, çıkış bölgesine göre farklı değerlere sahip olmaktadır. Ham petrol ve Brent petrol olarak ayrılan bu enerji kaynağı çıkış bölgesine göre değer kazanmakta ya da kaybetmektedir. Ham petrol ve Brent petrol arasındaki farklar bu noktada en çok merak edilen konular arasındadır.

Global ekonominin önemli yatırım araçlarından biri olan bu petroller; likidite, volatilite faktörlerden etkilenmektedir. Aynı zamanda eylemlilik ve işlem kriterleri gibi durumlar da büyük oranda etki sağlar. Dolayısıyla bu faktörler göz önünde bulundurularak Ham petrol ve Brent petrol arasında belli farklar oluşur. İşlem hacmi kapsamında incelendiğinde Brent petrol türü Ham petrol türüne göre daha işleme tabii tutulmaktadır. Böylece hacmi de daha büyüktür.

Tatlı petrol olmasıyla adından söz ettiren Brent petrolden yakıt üretmek hayli rahat olmaktadır. Rafine edilme süreci de ham petrole göre hayli kolay gerçekleşmektedir. Deniz kaynaklı olduğu için ulaşım fırsatları da Ham petrole göre hayli kolay olmaktadır. Denizden çıkan bir petrol türü olan Brent, karadan elde edilen ham petrole göre daha değerli kabul edilmektedir.

Yatırım Aracı olarak Brent Petrol

Global piyasayı büyük ölçüde etkileyen Brent petrol, petrol sektörüne yön vermesiyle bilinmektedir.  Ham petrol ve Brent petrol arasındaki fark yatırımcılar tarafından en çok merak edilen konular arasındadır. Kuzey Denizinden elde edilen bu enerji, Shell firması aracılığıyla çıkarılmaktadır. Forex piyasasında haftanın her günü her vakit işlem gerçekleştirme imkanı sağlayan Brent petrol, yatırımcıların odağı halindedir. Global piyasanın en kaliteli petrollerinden biri olan Brent petrol, yatırımcıların en çok rağbet gösterdiği petroller arasındadır.

Yatırım İçin Brent Petrol Mü Ham Petrol Mü?

Evrensel siyaset, ekonomi, sağlık ve sosyal hareketliliklerden doğrudan etkilenen bir yatırım aracı olan Brent, yatırımcılara büyük karlar sağlamaktadır. Ani hareketliliğin gözlemlendiği Brent petrol, uygun stratejik hamlelerle işlem gerçekleştirilmesi halinde oldukça kazanç sağlamaktadır. Ham petrol ve Brent petrol arasındaki farklar konusunda detaylı araştırma gerçekleştirerek sizler de kendiniz için uygun olan petrole yatırım yapabilirsiniz. Böylece karlı bir yatırım yapmak konusunda etkili avantajlara da sahip olursunuz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir