Çocuk Doktoru Nasıl Olunur? Çocuk Doktoru Maaşı Ne Kadar?

  • Temmuz 13, 2020
  • (0)

Elbette ki doktor olmak pek çok insanın hayalinde yer alıyor. Çünkü genellikle gençlerin aile büyükleri hep doktor olmak konusunda uyarılarda bulunuyor. Elbette ki doktor olmak isteyenler açısında birtakım sorulara doğru yanıtlar bulmak önem kazanıyor. Bu kapsamda çocuk doktoru nasıl olunur? Sorusunun yanıtı da merak edilmektedir. Yine çocuk doktoru maaşları da sıklıkla yanıtı merak edilen bir soru olarak karşımıza çıkıyor. Bu doğrultuda çocuk doktoru maaşı ne kadar? Sorusu da yanıtı merak edilen bir soru olarak karşımıza çıkıyor. İşte yanıtı merak edilen bu sorulara dair merak edilen tüm ayrıntılar!

Çocuk Doktoru Nasıl Olunur?

Günümüz koşullarında çocuk doktoru olmak için elbette ki tıp fakültesinden mezun olmak gerekmektedir. Elbette ki tıp fakültesindeki eğitim hayatının zorlu bir süreci içeriğinde barındırdığını da söyleyebiliriz. Çocuk doktoru nasıl olunur? Öncelikle tıp fakültesinden mezun olan adaylar çocuk doktoru olabilmek için ilk aşamayı geçmiş sayılır. Tıp fakültesindeki ilk yıllar daha çok pratik ders konularını kapsarken daha sonraki eğitim dönemlerinin de uygulama dersleri olduğunu söyleyebiliriz.

çocuk doktoru maaşı ne kadar?

Tıp fakültesi eğitiminin 6 yıllık bir dönemi içerisine aldığını söyleyebiliriz. Bu fakülteden lisans derecesinde mezun olan doktorlar, TUS’a girmek durumundadır. TUS yani Tıpta Uzmanlık Sınavı, esasında doktor olabilmenin en önemli aşaması olarak karşımıza çıkar. Buradan yüksek puan alan adaylar Pediatri alanında ihtisas yapmaya da hak kazanmaktadır. Bundan dolayı çocuk doktoru olmak isteyenler mutlaka TUS puanını yüksek tutmak durumundadır. Tam olarak 4 yıllık ihtisas eğitimi sonrasında doktorların çocuk doktoru olabilmeleri de mümkün olmaktadır.

Güncel Çocuk Doktoru Maaşı Ne Kadar?

Günümüz itibariyle çocuk doktorlarının hem özelde hem de devlette çalışma olanaklarının bulunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Dolayısıyla çocuk doktoru maaşı ne kadar? Sorusuna yanıt verirken çocuk doktorunun çalıştığı sektöre göre bir maaş durumunda söz edebiliriz. Devlette çalışan çocuk doktoru maaşı 20 Haziran itibariyle yapışan 5.75 oranındaki zamlardan sonra 8 bin 675 Türk Lirası olmuştur. Elbette ki bu maaş miktarı 1/4 kademesindeki çocuk doktorları için geçerli olmaktadır. Bu kapsamda bu maaşa aile yardımı ve diğer ek kalemler de dahil olduğunda ortalama 10 bin TL gibi bir maaş miktarı karşımıza çıkmaktadır.

Özel sektörde çalışan çocuk doktur maaşı ise çalışılan kurumun maaş politikasına göre değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda özellikle alanında uzmanlaşmış olan çocuk doktorlarının özel sektörde çok daha fazla maaş alabildiklerini söyleyebiliriz. Mesleğe henüz yeni başlamış olan çocuk doktorları özel sektörde maaş olarak 5 bin Türk Lirasından başlayan ücretlerle çalışabilmektedir. Tecrübe ve deneyim arttıkça özel sektörde çalışan doktorların maaşlarında da önemli artışlar gözlenmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir