Enpara Nedir, Nasıl Kullanılır ?

Enpara, QNB Finansbank tarafından servis edilen 2012 yılında kurulmuş ülkemizin ilk şubesiz dijital bankasıdır. Kurulduğu ilk günden beri müşteri kitlesini arttıran Enpara, özellikle masrafsız havale ve EFT işlemlerinden dolayı vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen bankalar arasında geliyor. Çünkü Enpara sonsuza kadar işlem ücreti almıyor. Bunu biz değil, kendileri müşterileriyle yaptıkları sözleşmede madde olarak belirtiyorlar. Peki bu adamlar nasıl para kazanıyor dediğinizi duyar gibiyiz. Yine Enpara tarafından verilen cevaba göre şube olmadığı için kira, elektrik, su, doğalgaz, çalışan maaşı ve ofis gereçleri masrafı olmadığı için kazanca da pek ihtiyaç duymuyorlar. Gideri olmadığı için para kazanmak istemeyen bir banka olabilir mi? O banka 2011 yılından beri Türkiye’de dijital banka olarak hizmet veriyor.

Enpara her ne kadar QNB Finansbank’ın alt kuruluşu olarak faaliyet gösterse de QNB Finansbank ile tamamen ayrı bankacılık hizmeti veriyor. Tamamen dijital kanallar üzerinden hizmet yapılabilen Enpara ayrıca müşterilerine kredi kartı fırsatı da sunuyor. Şu anda 700 bine yakın aktif müşterisi bulunan Enpara, QNB Finansbank müşteri hizmetlerine bağlı çağrı merkezi üzerinden ve internet bankacılığı üzerinden 7/24 hizmet vererek müşterilerini hiçbir şekilde mağdur etmiyor.

Enpara’ya Başvuru Nasıl Yapılır?

Enpara müşterisi olmak için QNB Finansbank’ın resmi internet sitesinden başvuruda bulunabilirsiniz. Gerekli alanları doldurduktan sonra kaydınız alınacak ve 0850 222 3663 numaralı Enpara müşteri hizmetleri tarafından aranacaksınız. Sizin arayan Enpara müşteri temsilcisinin sorduğu soruları da doğru şekilde cevapladıktan sonra sizi en kısa sürede kayıt olurken verdiğiniz adresinizde ziyaret etmek için bir görevli gelecek. Bu yetkilinin getirdiği sözleşmeleri imzalayarak artık Enpara üyeliğinizi tamamlayabilirsiniz. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra yine aynı yetkiliden alacağınız Enpara hesap kartı Encard ile 7/24 ATM’lerden ve internet bankacılığı üzerinden işlem yapabilirsiniz.

Enpara Nasıl Kullanılır?

Enpara kullanabilmek için önce tabii ki Enpara müşterisi olmalısınız. Yukarıda belirttiğimiz adımlar uyguladıktan ve Enpara müşterisi olduktan sonra artık Enpara’yı tamamen kullanabilirsiniz. Enpara kullanabilmenin en uygun yolu ise internet bankacılığıdır. Akıllı cep telefonları için indireceğiniz Enpara mobil uygulaması sayesinde hesabınızı anlık takip edebilir, havale ve EFT yapabilir, dilerseniz de kredi kartı başvurusunda bulunabilirsiniz. Ayrıca hesabınıza gelen paraları da Enpara hesap kartınızla QNB Finansbank ATM’lerinden 7/24 çekebilirsiniz.

Enpara Birikim Hesabı Nasıl Oluyor?

Enpara’nın bir diğer dikkat çekici hizmeti ise birikim hesabı oluşturmanıza izin veriyor olması. Yine internet ya da telefon bankacılığı üzerinden oluşturacağınız birikim hesabı sayesinde günlük TL yatırma emri vererek sistem otomatik olarak birikim hesabına para aktarıyor. Ayrıca diğer bankalara göre bir hayli fazla faiz veren Enpara, birikim yapmak isteyen vatandaşlar için birinci tercih sebebi olmalı. Enpara’nın bir diğer birikim yapma yöntemi ise altın hesabı. Tıpkı diğer bankalar gibi müşterilerine altın hesabı üzerinden birikim yapma imkanı sağlayan Enpara, altın ile alakalı alışverişlerinizi de 7/24 yapmanıza imkan sağlıyor.

Ayrıca Ekpara adı verilen kredi limiti de veren Enpara, acil paraya sıkışan müşterilerine yardımcı oluyor. Lakin Ekpara aylık faizi biraz tuzlu. Şayet Ekpara hesabınızı kullanırsanız aylık olarak %2,02 faiz + vergileri ödemek zorundasınız.

Enpara Kredi Veriyor Mu?

Evet, kredi de veriyor. Birikim hesapları, Ekpara hesabı ve kredi kartı dışında müşterilerine masrafsız 7 gün 24 saat olarak bireysel ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz. Masrafsız diyoruz çünkü Enpara üzerinden çekeceğiniz ihtiyaç kredilerinde dosya masrafı, sigorta masrafı ve kredi tahsis ücreti kesilmiyor. Yani ne kadar çekmek isterseniz direkt o kadar para alabiliyorsunuz. En az bin TL en fazla da 30 bin TL masrafsız kredi çekebileceğiniz sistem isteğinize göre 36 aya kadar taksitlendirme yapıyor. Kredi faiz oranlarını ise Enpara’nın internet sitesinden takip edebilirsiniz. Zira diğer bankaların aksine faiz oranları sık sık değişebiliyor.

Enpara’nın Diğer Avantajları Neler?

Enpara’nın avantajları say say bitmiyor desek yeridir. Yine Enpara’nın sunduğu kampanyalardan birisi olan Enparalısı kampanyası sayesinde Netflix, Spotify, Google Playstore ve AppStore olmak üzere birçok platformdan %50 indirim kazanabiliyorsunuz. Lakin Enparalısı olmak için yerinize getirmeniz gereken bazı ufak şartlar var. Ayrıca Enparalısı olmanız durumunda ayda bir kere mahsus herhangi banka ATM’sinden yapacağınız para çekimi için işlem ücreti alınmıyor.

Enparalısı Nasıl Olunur?

Enparalısı olmak aslında tamamen otomatik olarak gerçekleşiyor. Aylık olarak otomatik Enparalı olabilmeniz için Enpara’nın bankacılık işlemlerinden en az 5 tanesini yerine getirmeniz gerekiyor. Şayet bu 5 maddeyi de yerine getirirseniz Enparalı oluyor ve fırsatlardan faydalanabiliyorsunuz. Peki yerine getirilmesi gereken bankacılık hizmetleri neler?

-Aylık olarak hesabınıza toplamda en az 100 TL’lik para girişi olmalı

-Toplamda en az 100 TL’lik para transferi yapılması

-Enpara üzerinden toplamda en az 100 TL’lik kredi kartı borcu ödemesi yapılması

-Enpara üzerinden en az 1 adet fatura ödemesi yapılması

-Cep telefonuna en az 1 defa para yüklemesi yapılması

-ATM’den en az 1 kere de olsa para çekilmesi

-Encard ile en az 1 defa harcama yapılması

Şayet bu maddelerden en az 5’ini karşılarsanız otomatik olarak Enparalı olacaksınız. Enparalı olup olmadığınızı ise internet bankacılığınız üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Comments (4)

  • Sedatsays:

    Mart 17, 2019 at 3:34 pm

    enpara kullanıcısıyım özellikle birikim hesabı çok işime yaradı. Birde vedikleri vaatleri tutarlarsa çok iyi gerçekten. Vaatlerinden en önemlileri kredi kartı aidatı yok üstüne aidat veriyorlar yıl geçince bu vaat ne kadar tutulacak göreceğiz. Ama şuana kadar memnunum tavsiye ederim.

  • Ahmet Tosunsays:

    Mayıs 6, 2019 at 5:51 pm

    Enpara diğer bankalara nazaran işlem ücreti almayan tek banka. İnşallah böyle olmaya devam ederler. Enpara kullanmayan varsa kesinlikle öneriyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir