Senet Nasıl Doldurulur? Senet Örneği

Senet nasıl doldurulur? Başlığı altında, her ne kadar sadece para alışverişi gibi işlerde yapılması gereken bir şey zannedilse de, aslında her işte yapılabilecek ve farklı şekillerde düzenlenebilmektedir. Ancak yazımızın devamında biz, en fazla tercih edilen ve para alışverişleri için düzenlenen senetler için cevap hazırladık.

Senet Nasıl Doldurulur?

Görsel üzerinde verilen numaralara göre, senet nasıl doldurulur? Sorusunu cevaplayarak daha anlaşılır olmasını sağlayalım.

Senet Nasıl Doldurulur? Senet Örneği

1 Ödeme Günü: Senette belirtilen tutarın, ödeneceği tarihin yazıldığı alandır. Bazen ödeme tarihi boş bırakılan senetleri, birçoğumuz görmekteyiz. Bu gibi senetlerde son ödeme günü, senedin ibraz edildiği tarih olarak kabul edilmektedir.

2 Senedin Tutarı: Görseldeki 2 numaralı kısım, senedin düzenlendiği tutarı belirtmelidir. Resimde de görüldüğü gibi rakamlarla yazılan tutarın önüne ve arkasına, kare # işaretleri konarak kısım kapatılmalıdır.

3 Ödeme Günü Yazısı: 3 numaralı kısımda ise, senedin son ödeme günü yazıyla yazılmaktadır. Buraya senedin son ödeme günü için 1 numaralı alana rakamla yazdığınız tarihi, yazıyla yazmalısınız.

4 Hamil Kısmı: Hamil yani alacaklının, Adı ve soyadı bu alana yazılacaktır. Borçlu, burada yazan isme borcunu ödeyecektir.

5 Tutarın Yazıyla Yazılması: Yukarıdaki alanlarda tutarın rakamla yazıldığı kısımla ilgili, gerekli açıklama yapılmıştı. 5 nolu alandaysa, senedin tutarının, yazıyla yazılması ve yeni aynı şekilde ön ve arkasının kapatılması önemlidir.

6 Malen ve Naklen: Bu kısım, borcun kaynaklandığı nedenin yazılacağı alandır. Örneğin kişi borç para ya da benzeri şekilde borçlanmışsa, bu kısma naklen yazılmaktadır. Şayet ürün ya da hizmet almadan kaynaklı bir borçlanma söz konusu olmuşsa, o zaman malen seçeneği kullanılmalıdır.

7 Borçlu Bilgileri: 7 numara ile gösterilen kısımda ise, borcu ödeyecek kişinin Adı Soyadı ve diğer bilgileri yazılmalıdır.

8 Düzenlendiği yer ve Tarihi: Fotoğrafta bulunan 8 numarayla belirttiğimiz kısım ise, senedin düzenlendiği tarihin ve yerin yazılacağı adrestir. Bu kısmın doldurulması da, diğer alanlar gibi önemlidir.

9 İmza Kısmı: En son olarak, imza atılmalıdır. İmzanın doğru bir şekilde ve iki kez atılması gerekmektedir.

Senedin nasıl doldurulacağı konusunda, detaylı bilgiler verdik. Bu senedin doldurulması için, gerekli olan bilgilerdir ve her alan ayrı bir önem taşımaktadır. Özellikle senet tutarının rakamla ve yazıyla yazıldığı kısımlarda, tutarların ön ve arkasının # işareti ile kapatılması oldukça önemlidir. Böylelikle art niyetli kişilerin, senette yazan tutar kısmına ekleme yapmaları engellenmiş olacaktır.

Senede sahte imza atılması gibi durumlarda ise, senette ve resmi evrakta sahtecilik suçu kapsamında imzayı atan kişiye ilgili mahkemeler tarafından yaptırımlar uygulanacaktır. Kefil var ise, kefil için genelde senetlerin üzerinde sabit bulunan alanlarda doldurulmalı ve kefilden de iki imza alınmalıdır.

 

İlginizi Çekebilir:Başkasına Ait İban Numarası Öğrenilebilir Mi?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hafta Sonu EFT Yapılır mı?
çocuk doktoru maaşı ne kadar?
Çocuk Doktoru Nasıl Olunur? Çocuk Doktoru Maaşı Ne Kadar?
Avukat Maaşları Ne Kadar?
Avukat Nasıl Olunur? Avukat Maaşları Ne Kadar?
Astsubay Nasıl Olunur? Astsubay Maaşları Ne Kadar?
Astsubay Nasıl Olunur? Astsubay Maaşları Ne Kadar?
Polis Maaşı Ne Kadar
Polis Maaşı Ne Kadar?
ekonomik kriz göstergeleri nelerdir
Ekonomik Krizin Göstergeleri Nelerdir? Ekonomik Kriz Önlenebilir mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bankamatic | © 2019 |