Rapor Parası Kaç Gün Sonra Alınır

Çalışanlar açısından herhangi bir hastalık durumu, kaza durumu ya da doğum durumu söz konusu olduğunda ödenen rapor parası sürekli gündemde olan bir konudur. SGK tarafından çalışanlara ödemesi yapılan rapor parası, zor zamanlarda çalışanların desteklenmesini sağlar. Bu kapsamda akıllara rapor parası kaç gün sonra alınır? sorusu da gelmektedir. Elbette ki rapor parasını alabilmek için birtakım ön şartların varlığından da söz etmek mümkün olmaktadır. Bu doğrultuda rapor parası şartları nelerdir? Sorusu da sıklıkla dillendirilmektedir. İşte bu sorulara dair en doğru yanıtlar!

Rapor parası nedir? Herhangi bir nedenden dolayı geçici iş görmezlik raporu almış olan bireylerin iş görmezlik raporu süresince aldıkları ödemeye, rapor parası denir. İş görmezlik raporunun mutlaka SGK tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından ve doktorlardan alınması şarttır. Esasında iş görmezlik raporu istirahat süresini de içine alır. SGK istirahat dönemi içerisinde çalışanlara rapor parası ödemek durumundadır.

Rapor Parası Kaç Gün Sonra Alınır

Rapor Parası Şartları Nelerdir?

Elbette ki günümüz koşullarında rapor parası şartları bulunmaktadır. Bundan dolayı rapor parası şartları nelerdir? Sorusunun yanıtı de merak edilmektedir. İşte bu soruya dair detaylar!

  • İş görmezlik raporu alınan tarihten önceki 1 yıl içerisinde en az 90 gün prim yatırmış olmak
  • İş görmezlik rapor süresinin 1 ya da 2 gün gibi çok kısa süreleri içermemesi önemlidir
  • Doktor tarafından verilen raporda mutlaka bir hastalık durumunun teşhisi şarttır
  • İş görmezlik raporu karşılığında ödeme alabilmeniz için SGK’ya bildirim yapmalısınız

Şayet sıralanan bu özelliklere sahip bir durum yaşadıysanız, pratik bir şekilde rapor parası alabilirsiniz. Bu kapsamda elbette ki akıllara rapor parası ne zaman yatar? Sorusu da gelmektedir. İşte ayrıntılar!

Rapor Parası Ne Zaman Yatar?

Çalışanların iş görmezlik raporu sonrasında aldıkları para; rapor parası olarak tanımlanmaktadır. Rapor parası kaç gün sonra alınır? En geç 15 günün ardından rapor parasının yatırıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Rapor parasının yatması için mutlaka çalışanın Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirimde bulunması şarttır. Raporun kuruma iletilmesinden sonraki 15 gün içerisinde rapor ödemesi yapılabilmektedir.

Rapor parasının PTT üzerinden yatırıldığı bilinmektedir. Bu kapsamda çalışanların hesaplarına PTT üzerinden rapor parası ödenmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise yatırılan paranın mutlaka 2 ay içerisinde çekilmesidir. Neden mi? Çünkü eğer 2 aylık süre içerisinde bu para hesaptan çekilmezse SKG bu ücreti tekrar iade alacaktır. Bundan dolayı mutlaka tarafınıza yapılan ödemeyi 2 ay içerisinde çekmelisiniz.

İlginizi Çekebilir:Altın hesabı açılırken hangi banka tercih edilmeli?
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

FITCH Türkiyenin kredi notunu yükseltti
Fitch Ratings, Türkiye’nin Kredi Notunu B+’dan BB-‘ye Yükseltti
Rusça Öğrenmek Zor mu?
Rusça Öğrenmek Zor mu? Rusça Hakkında Bilgiler
Ziraat Mühendisi Maaşları Ne Kadar?
Ziraat Mühendisi Maaşları Ne Kadar?
Tüm Bankaların Günlük ATM Para Çekme Limitleri Tam Liste
Tüm Bankaların Günlük ATM Para Çekme Limitleri Tam Liste
Radyolog Maaşları Ne Kadar?
Radyolog Maaşları Ne Kadar?
Rusya’da Asgari Ücret Ne Kadar? Rusya’da İşçi Maaşları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bankamatic | © 2020 |